ГоловнаПолітика

Німеччина зробила заяву з нагоди триріччя Мінських угод

МЗС ФРН згадало введення миротворців на Донбас.

Німеччина зробила заяву з нагоди триріччя Мінських угод

Німеччина не задоволена станом реалізації досягнутих в Мінську 12 лютого 2015 року домовленостей і має намір продовжити роботу для вирішення конфлікту в "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія).

Заява оприлюднена на сайті Міністерства закордонних справ Німеччини.

"Завдяки "мінським угодам" вдалося стримати конфлікт на сході України і запобігти пожежі в регіоні. За наявності політичної волі сьогодні, як і раніше, можливо домогтися прогресу, як показав успішний обмін сотнями в'язнів в кінці грудня. Однак станом реалізації ("мінських домовленостей") через три роки ми не можемо бути задоволені", - йдеться в ній.

Німеччина наголошує, що занадто мало було зроблено для вирішення конфлікту, в результаті якого загинули понад 10 тис. осіб.

"Знову і знову перемир'я порушується; не в останню чергу в зимові місяці бойові дії мають руйнівні наслідки: людям не вистачає вугілля для опалення, води і продуктів харчування", - йдеться в заяві.

Німеччина закликає всі сторони конфлікту проявити політичну волю для реалізації "мінських угод", вказуючи на першочерговість стабілізації ситуації з безпекою і виведення важкої зброї з регіону.

Крім того, в повідомленні сказано, що потенційна миротворча місія Організації Об'єднаних Націй може надати можливості для здійснення "мінських угод".

Відзначається, що Німеччина разом з Францією продовжить інтенсивно працювати над вирішенням ситуації на Донбасі в "нормандському форматі".

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України заявило, що Росія не виконала жодного пункту комплексу заходів з імплементації досягнутих в Мінську (Білорусь) домовленостей через три роки після їх прийняття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram