ГоловнаСвіт

В армії США збираються повернути уніформу часів Другої світової

Рожево-зелену уніформу вважають найкращою парадною уніформою в історії американської армії.

У 2018 році Армія США може повернутися до уніформи часів Другої світової війни, яка стане повсякденною службовою формою всіх солдатів. Про це повідомляє Голос Америки.

"Так звану рожево-зелену уніформу використовували в епоху Другої світової війни. Офіцери армії США носили рожево-зелену уніформу з початку 1930-х і до 1950-х років. Її вважають найкращою парадною уніформою в історії Армії США.. Її будуть виробляти з високоякісної матерії і підганяти під кожного окремого солдата, а її головною характеристикою є класичний, перевірений часом крій. На цьому проекті будуть вперше в США використані нові еконологічні процеси виробництва тканин", - йдеться в повідомленні на сайті Армії США.

Ініціатором повернення до класичного зразка став головний сержант Армії США Деніел Дейлі (головний сержант Армії США - спеціальний керівний ранг цього роду військ, - прим. ГА), який вважає, що ця уніформа об'єднає нинішніх військовослужбовців Армії США з її історією. За результатами спеціального опитування, понад 70% солдатів підтримують ідею повернення до історичної уніформи.

Протягом 2018 року на основі дослідження реакції військових і громадськості на презентаційні демонстрації нової-старої уніформи буде прийнято остаточне рішення з використання рожево-зеленої уніформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram