ГоловнаСвіт

Генштаб РФ звинуватив Україну в причетності до атаки на свої бази в Сирії

Як основу для вибухівки використано ТЕН, виготовлений на Шосткинському заводі, стверджують у відомстві.

Генштаб РФ звинуватив Україну в причетності до атаки на свої бази в Сирії
Фото: EPA/UPG

Генштаб Збройних сил Росії звинуватив Україну в причетності до атаки на свої бази в Сирії.

Про це заявив начальник управління будівництва та розвитку БПЛА генштабу ЗС РФ генерал-майор Олександр Новиков, передає УНІАН.

"Попередні дослідження показали, що як основа вибухової речовини в боєприпасах використовувався ТЕН, що перевершує за потужністю гексоген. Зазначену вибухову речовину виготовляють у низці країн, у тому числі в Україні на Шосткинському заводі хімічних реактивів", - сказав Новиков.

За його словами, ця речовина "не може бути виготовлена в кустарних умовах або вилучена з інших боєприпасів". Новиков також зазначив, що зараз тривають спеціальні дослідження з метою встановлення країни-виробника.

Він також звернув увагу на використані на безпілотниках боєприпаси.

"Це саморобні вибухові пристрої масою близько 400 грамів, споряджені елементами ураження у вигляді металевих кульок з радіусом ураження до 50 метрів. Кожен безпілотник, який бере участь в атаці, ніс 10 таких боєприпасів", - додав Новиков.

Він зазначив, що поява дронів нових типів і модифікацій у бойовиків у Сирії фіксувалася буквально через лічені дні після надходження їх у вільний продаж у різних країнах. "Безпілотники, використані бойовиками для завдавання ударів по об'єктах збройних сил Російської Федерації в ніч на 6 січня 2018 року, були застосовані вперше", - додав Новиков.

Нагадаємо, 7 січня аеродром російської авіабази Хмеймім у сирійській провінції Латакія атакували безпілотники невідомого походження.

Раніше, 4 січня, Міноборони РФ спростувало повідомлення про знищення семи російських літаків на авіабазі Хмеймім. При цьому там визнали, що база зазнала обстрілу 31 грудня, в результаті чого двоє російських військовослужбовців загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram