ГоловнаСвіт

Посольство РФ у США заявило про вербування російських журналістів іноземними спецслужбами

У РФ назвали неприйнятною вимогу США про реєстрацію російських ЗМІ, які одержують держфінансування, як інагентів.

Посольство РФ у США заявило про вербування російських журналістів іноземними спецслужбами
Фото: EPA/UPG

Посольство Росії в США назвало неприйнятною вимогу США про реєстрацію російських ЗМІ, які отримують державне фінансування, як іноземних агентів. Посольство також заявило про неодноразові спроби вербування російських журналістів іноземними спецслужбами.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті російської дипмісії

У посольстві заявили, що вимоги про реєстрацію RT і компанії RIA Global, що виробляє контент для Sputnik, "порушують нормальну роботу журналістських колективів" і "стають підставою для всіляких обмежень, свідками чого всі стали, коли RT позбавили акредитації в Конгресі".

"Ми вважаємо ці дії неприйнятними. Розцінюємо це як ще один удар по російсько-американських відносинах. Твердо переконані, що такі кроки не відповідають національним інтересам США, а лише завдають шкоди їх престижу й авторитету", - відзначили в посольстві і додали, що США продовжують "неприйнятну практику тиску на російські медіа замість взаємовигідної співпраці". "Справа дійшла до відкликання віз, видворення російських журналістів, почастішали спроби іноземних спецслужб схилити їх до співпраці", - йдеться в заяві росіян.

Нагадаємо, напередодні стало відомо про вимогу Мін'юсту США до RIA Global LLC зареєструватися як іноземний агент. Влада США пояснила це тим, що організація займається "політичною діяльністю в США в інтересах міжнародного інформаційного агентства "Росія сьогодні". На виконання розпорядження Мін'юсту у RIA GLobal є 30 днів.

Раніше на вимогу американської влади як іноземні агенти були зареєстровані RT America і компанія Reston Translator, пов'язана зі Sputnik. У Росії у відповідь на це інагентами назвали "Голос Америки", "Радіо Свобода" і "Настоящее время". Закон про ЗМІ-інагентів у парламенті було прийнято наприкінці листопада 2017 року. Згідно з поправками, іноземними агентами можуть бути визнані видання з іноземним фінансуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram