ГоловнаСвіт

Опра Вінфрі обійшла Трампа в президентському рейтингу

Телеведуча-мільярдер може стати першою жінкою-президентом США.

Опра Вінфрі обійшла Трампа в президентському рейтингу
Фото: EPA/UPG

Телеведуча Опра Вінфрі перемогла б на президентських виборах в США, якби вони відбулися зараз.

До такого висновку прийшла Rasmussen Reports за підсумками проведеного опитування, повідомляють на сайті компанії.

Згідно з результатами дослідження, про бажання проголосувати за Вінфрі заявили 48% американських громадян, тоді як за нинішнього президента США Дональда Трампа готові віддати голоси тільки 38% респондентів. Ще 14% учасників опитування не визначилися з вибором.

Телеведучу, зокрема, підтримують 76% демократів, 22% республіканців і 44% виборців, які не пов'язані з провідними партіями. Тим часом за Трампа готові проголосувати 65% республіканців, 12% демократів і 38% не пов'язаних із двома партіями респондентів.

Rasmussen Reports також зазначає, що жінки ставляться до Вінфрі з більшою симпатією, ніж чоловіки. Згідно з результатами дослідження, про бажання проголосувати за телеведучу заявили 52% жінок.

Опитування провели 8-9 січня, у ньому взяла участь тисяча осіб.

Можливість участі у виборах 63-річної Вінфрі в місцевих ЗМІ почали обговорювати відразу після того, як вона виступила 7 січня в Лос-Анджелесі на 75-й церемонії вручення премій "Золотий глобус". Вінфрі, зокрема, висловила солідарність з учасниками руху проти сексуального насильства, вказавши, що для них "починається новий день". Вона також підкреслила, що жінки повинні домагатися керівних посад.

Після цього подруга телеведучої Гейл Кінг в ефірі телеканалу CBS повідомила, що Вінфрі "заінтригована" ідеєю балотуватися на президентських виборах, а Трамп висловив думку, що Вінфрі навряд чи візьме участь у президентських перегонах, додавши, що особисто йому вона подобається.

У Білому домі напередодні заявили, що Трамп буде балотуватися на другий термін на президентських виборах у 2020 році.

Опра Вінфрі - мільярдерка, вона володіє власною кіностудією, телеканалом, журналом O, The Oprah Magazine.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram