ГоловнаСвіт

Трамп вітає участь Опри Вінфрі в президентських виборах 2020 року, - "Голос Америки"

Вінфрі ніколи не балотувалася на федеральну посаду чи в місцеві органи влади.

Трамп вітає участь Опри Вінфрі в президентських виборах 2020 року, - "Голос Америки"
Опра Уинфри
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп буде радий бачити медіа-магната Опру Вінфрі своїм опонентом на президентських виборах 2020 року.

Про це повідомив представник Білого дому після того, як виступ Вінфрі на церемонії вручення кінопремій зчинив галас у соцмережах з активною згадкою її імені в політичному контексті, передає "Голос Америки".

"Ми вітаємо виклик чи то з боку Опри Вінфрі, чи будь-кого іншого, - заявив журналістам на прес-конференції на борту президентського літака заступник прес-секретаря Білого дому Хоган Гідлі. - Ми вітаємо кожного. Ми вітаємо всіх охочих".

Виступ актриси і медіа-магната Опри Вінфрі на церемонії вручення премій "Золотий глобус" спричинив розмови про те, що вона має намір кинути виклик Дональду Трампу 2020 року.

Вінфрі ніколи не балотувалася на федеральну посаду чи в місцеві органи влади, як і нью-йоркський будівельний магнат Дональд Трамп, коли він почав свою кампанію 2015 року.

Після того, як у неділю, 7 січня, її думці про необхідність "нового дня" для США аплодували зірки кіноіндустрії, шанувальники Опри відразу ж заявили про свою підтримку в соцмережах президентської кампанії Вінфрі проти Трампа.

63-річна Вінфрі, яка отримала премію імені Сесіла Демілля за видатні заслуги, сказала за лаштунками на церемонії нагородження, що не планує балотуватися на посаду президента США.

Протягом 25 років Опра Вінфрі вела щоденне телевізійне ток-шоу і тепер контролює мережу кабельного телебачення Own, яку вона заснувала. Давній партнер Вінфрі Стедман Грем, якого процитувало видання Los Angeles Times, заявив, що "це залежить від людей і вона це зробить".

Телеканал CNN цитує двох "близьких друзів" Вінфрі, які побажали залишитися неназваними, вони заявили, що вона "активно думає" про те, щоб балотуватися на посаду президента, але остаточного рішення ще не прийнято.

Одягнена в чорну сукню на знак солідарності з жертвами сексуального насильства, у своїй промові Вінфрі підтримала рух "Час минув" (Time's Up), спрямований проти сексуальних домагань і атак. Вінфрі висловила підтримку людям, які розповіли про випадки сексуальних утисків у Голлівуді, політиці і ЗМІ.

Протягом дев'ятихвилинної промови глядачі двічі підводилися, щоб влаштувати овацію Вінфрі. Протягом доби в соціальних ЗМІ з'явилося 220 тис. постів зі словами "Опра" і "президент", повідомив Тодд Гроссман з компанії Talkwalker, яка аналізує соцмережі.

З огляду на її зв'язки, Вінфрі може отримати перевагу над суперниками під час збору коштів у ліберальному Голлівуді, який часто називають банкоматом кандидатів від Демократичної партії.

Свого часу Опра Вінфрі підтримала сенатора-демократа від штату Іллінойс Барака Обаму, коли він висунув свою кандидатуру на посаду президента США 2008 року, а також колишнього держсекретаря США Гілларі Клінтон, яка програла вибори 2016 року.

Поки що незрозуміло, хто від Демократичної партії буде боротися з Дональдом Трампом за президентське крісло 2020 року. Зараз увагу прикуто до листопадових виборів у Конгрес, коли буде переобрано весь склад Палати представників і третину складу Сенату.

Як повідомляли раніше сьогодні, в Білому домі заявили, що Трамп піде на другий термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram