ГоловнаПолітика

Меру Одеси Труханову і ще 4 чиновникам повідомили про підозру у справі про продаж заводу "Краян"

Оскільки всі підозрювані перебувають за кордоном, повідомлення їм надіслали за місцем проживання і роботи.

Меру Одеси Труханову і ще 4 чиновникам повідомили про підозру у справі про продаж заводу "Краян"
Фото: Трасса Е-95

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру голові Одеської міськради Геннадію Труханову і ще чотирьом чиновникам мерії у справі про продаж заводу "Краян".

Про це повідомило джерело в НАБУ.

За його словами, їх підозрюють у розкраданні великої суми грошових коштів.

Окрім Труханова, оголошено про підозру заступнику мера Павлу Вугельману, директору департаменту комунальної власності Олексію Спектору, голові комісії міськради з питань комунальної власності Василю Шкрябаю, а також ще одному чиновникові мерії, ім'я якого не названо.

Усі підозрювані перебувають за кордоном. Повідомлення про підозру їм надіслали за місцем проживання та за місцем роботи.

За даними прес-служби Одеської міськради, Труханов перебуває у відрядженні в Празі, де він проведе переговори з чиновниками Міністерства промисловості та торгівлі Чехії.

Нагадаємо, Труханов не з'являється на роботі з 26 грудня. Тоді він пішов у відпустку до 18 січня, потім продовжив її до 21 січня, після чого оформив собі відрядження до Афін. З Греції він полетів до швейцарського Давосу, де повинен був перебувати до 28 січня. Але 29 січня в.о. мера Анатолій Орловський підписав розпорядження про надання йому відпустки за свій рахунок до 4 лютого.

16 січня екс-мер Одеси Едуард Гурвіц заявив, що Труханов може не повернутися з відпустки. На його думку, це пов'язано із завершенням розслідувань у справах про Одеський аеропорт і адмінкорпус заводу "Краян", який на початку 2016 року продали за 4 млн грн, а у вересні того ж року його придбала мерія Одеси вже за 185 млн грн. Цю справу детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року. У грудні 2016 року бюро ініціювало арешт рахунків ТОВ. У середині січня НАБУ повідомило про підозру депутатові Одеської облради Олегу Бабенку в спробі дати хабар 500 тис. доларів за зняття арешту з рахунків. Затримати депутата не вдалося, він утік.

У рамках розслідування афери НАБУ проводило обшуки в кабінеті мера Одеси Труханова та в нього вдома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram