ГоловнаПолітика

Мера Одеси Труханова захищає адвокат Насірова, - ЗМІ

Прокуратура проситиме суд взяти Труханова під варту під заставу в 50 млн гривень.

Мера Одеси Труханова захищає адвокат Насірова, - ЗМІ
Фото: Facenews

Мера Одеси Геннадія Труханова, якого підозрюють у великій розтраті коштів, захищає партнер юридичної фірми EQUITY Олександр Лисак.

Про це сам адвокат повідомив Громадському.

"Я консультую Геннадія вже протягом певного часу. Коли вчора в ЗМІ з'явилася інформація, що йому пред'явили підозру, я зв'язався з клієнтом і сказав, що треба терміново припиняти відрядження і повертатися в країну для з'ясування обставин", - пояснив Лисак.

Раніше Олександр Лисак представляв інтереси колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, якого НАБУ звинувачує в завданні державі матеріальних збитків в розмірі 2 млрд гривень шляхом надання податкових розстрочок компаніям екс-депутата Олександра Онищенка.

Видання зазначає, що юридична фірма EQUITY і її партнери Віктор Борсук і Олег Малиневський фігурували в декількох журналістських розслідуваннях як близькі партнери депутатів від БПП Олександра Грановського і Ігоря Кононенка.

Нагадаємо, що Труханова підозрюють за ч.5 ст.191 (крадіжка) у справі "Краян". Восени 2016 року мерія Одеси купила будинок заводу "Краян" за 185 млн гривень у приватної структури, яка на початку того ж року придбала його на ліквідаційному аукціоні всього за 11,5 млн гривень. Отримані гроші продавець намагався перерахувати на рахунок фіктивної компанії, але угоду вдалося заблокувати, і зараз вони перебувають під арештом.

Разом з Трухановим підозрюються ще кілька людей, в тому числі віце-мер Павло Вугельман.

Прокуратура проситиме суд взяти Труханова під варту з альтернативою виходу під заставу в розмірі 50 млн гривень.

За словами Олександра Лисака, захист наполягатиме на повному скасуванні всіх запобіжних заходів. Він не зміг назвати точний час судового засідання щодо обрання запобіжного заходу.

Меру Одеси Труханову загрожує до 12 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram