ГоловнаПолітика

У "ЛНР" затримали керівництво "генпрокуратури"

Під конвоєм вивели в. о. "генерального прокурора ЛНР" Віталія Подоброго.

У "ЛНР" затримали керівництво "генпрокуратури"

Бойовики "МВС ЛНР" вивели під конвоєм з будівлі "генпрокуратури ЛНР" співробітників відомства.

Про це пише російське агентство РБК із посиланням на голову громадського руху "Луганська гвардія" Анастасію П'ятерікову.

"В оточенні автоматників вони очікували посадки в автобуси. Я не знаю, куди їх відправлять, можу припустити, що на допит", - додала П'ятерікова.

За словами джерела РБК, близького до адміністрації ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького, під конвоєм вивели в.о. "генерального прокурора ЛНР" Віталія Подоброго та начальника управління "генеральної прокуратури ЛНР" Сергія Рахно.

З 21 листопада співробітників і персонал "генпрокуратури ЛНР" утримували в будівлі відомства, 22 листопада в результаті переговорів із "МВС ЛНР" вдалося домогтися, щоб з будівлі випустили жінок.

Працівників "прокуратури" заарештували після того, як ватажок "МВС ЛНР" Ігор Корнет (раніше його звільнили, але він відмовився покинути свій пост), запропонував ватажку "ЛНР" Ігорю Плотницькому віддати йому головного прокурора, військового прокурора і їхніх заступників.

Окрім цього, Плотницький відмовився віддати Корнету на його вимогу керівника "адміністрації ЛНР" Ірину Тейцман, начальника "служби урядової безпеки МВС ЛНР" Євгенія Селіверстова і голову "ДТРК ЛНР" Анастасію Шуркаєву. Раніше Корнет звинуватив цих осіб у диверсійній і розвідувальній діяльності на користь України.

21 листопада озброєні люди в камуфляжі, а також бронетехніка перекрили центр Луганська. Накази їм віддало "МВС ЛНР". У місто увійшла колона вантажівок "Урал" зі спецназом із "ДНР".

Виведення озброєних людей на вулиці Луганська пов'язали зі звільненим "головою МВС ЛНР" Ігорем Корнетом. З'явилася інформація, що Плотницький утік до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram