ГоловнаПолітика

Головатий претендує на посаду судді КС за квотою Порошенка

До конкурсу на два місця в суді допустили 14 претендентів.

Головатий претендує на посаду судді КС за квотою Порошенка
Сергей Головатый
Фото: Макс Требухов

Колишній міністр юстиції Сергій Головатий претендує на посаду судді Конституційного Суду за квотою президента Петра Порошенка.

Про це пишуть Українські Новини з посиланням на проінформоване джерело.

За результатами розгляду конкурсною комісією поданих документів Головатий був допущений до участі в конкурсі.

Головатий був міністром юстиції у 1995-1997 роках (призначений указом Президента Леоніда Кучми) і 2005-2006 роках (указом Президента Віктора Ющенка), також був депутатом Верховної Ради ІІ-VI скликань (зокрема від фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Блоку "Наша Україна" і Партії регіонів).

Всього конкурсна комісія з відбору претендентів на посаду двох суддів КС за квотою Порошенка допустила 14 претендентів до конкурсу

"Серед допущених до конкурсу кандидатів є також кілька вчених, юристи юридичних компаній, працівники апарату Верховного Суду і навіть представники Генеральної прокуратури", - сказав співрозмовник агентства.

З допущеними до конкурсу кандидатами комісія проведе співбесіди, а за результатами вивчення документів, наданої інформації та співбесіди з ними ухвалить рекомендацію щодо кожного претендента.

За результатами конкурсу комісія внесе Порошенкові список кандидатів, рекомендованих на посаду суддів КС, кількість яких має щонайменше втричі перевищувати кількість вакансій, тобто не менш ніж шість.

Нагадаємо, в Україні вакантними є п'ять посад суддів Конституційного суду - дві за квотою президента, дві - за квотою парламенту і ще одна - за квотою з'їзду суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram