ГоловнаПолітика

Корнет заявив, що врятував "ЛНР" від повернення у склад України

"Заледве не довелося повернутися назад, у "неньку".

Корнет заявив, що врятував "ЛНР" від повернення у склад України
Фото: Стоп-кадр с видео

Ватажок "МВС ЛНР" Ігор Корнет, який організував заколот проти ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького, заявив, що його збройний виступ врятував "республіку" від повернення до складу України.

Про це він заявив протягом "робочої наради". Відео доступне на YouTube.

За словами Корнета, до Луганська за підтримки "вищого керівництва" "ЛНР" вже готові були увійти ЗСУ.

"Але ми не проґавили удар у спину цього разу. Заледве не довелося повернутися назад, у "неньку". Направду заледве. Буквально два тижні", - заявив Корнет.

Він зазначив, що в разі успіху "українських агентів" з усунення його від керівництва "МВС" вже наступного ранку в "республіку" був готовий увійти 3-й полк спецпризначення Головного управління розвідки Міноборони України.

Корнет також заявив, що покарає винних у смерті колишнього голови "ради міністрів ЛНР" Геннадія Ципкалова. Того затримали за підозрою в причетності до спроби перевороту в "ЛНР" і організації замаху на Плотницького - нібито він наклав на себе руки.

"Покази люди дають. Покази саме і про фальсифікації, починаючи з 2016 року, і про фальсифікації "псевдоперевороту", - сказав Корнет.

Нагадаємо, 21 листопада озброєні люди в камуфляжі, а також бронетехніка перекрили центр Луганська. Накази їм віддало "МВС ЛНР". У місто увійшла колона вантажівок "Урал" зі спецназом "ДНР". Були затримані люди Плотницького. Їх звинуватили в роботі на українські спецслужби.

Виведення озброєних людей на вулиці Луганська організував звільнений напередодні Плотницьким "голова МВС ЛНР" Ігор Корнет.

З'явилася інформація, що Плотницький утік у Росію, але той це спростував. У якому статусі зараз Плотницький, незрозуміло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram