ГоловнаСуспільствоВійна

"МДБ ДНР" відзвітувало про нейтралізацію диверсантів у "ЛНР"

Злочинна група нібито діяла під контролем командування 3-го окремого полку спецпризначення ГУР МО України.

"МДБ ДНР" відзвітувало про нейтралізацію диверсантів у "ЛНР"

"Міністерство державної безпеки ДНР" оприлюднило заяву, в якій повідомляється про припинення в "ЛНР" діяльності "основних членів злочинної групи, які діяли під контролем командування 3-го окремого полку спецпризначення ГУР МО України".

"Основним завданням групи були підготовка і проведення диверсійно-терористичних актів на території ЛНР для дестабілізації політичної ситуації в народних республіках", - йдеться в заяві.

У "МДБ" вважають, що "агентурою спецслужб України з числа чиновників ЛНР здійснювалася цілеспрямована робота з дискредитації діяльності правоохоронних органів і спецслужб народних республік. Передбачалося масоване розповсюдження спрямованої тенденційної дезінформації, що компрометує діяльність вищого керівництва правоохоронного блоку народних республік для паралізації їх діяльності та евакуації проваленої агентури".

Раніше повідомлялося, що в "ЛНР" затримали керівництво "генпрокуратури". Під конвоєм вивели в.о. "генерального прокурора ЛНР" Віталія Подоброго.

21 листопада озброєні люди в камуфляжі, а також бронетехніка перекрили центр Луганська. Накази їм віддало "МВС ЛНР". У місто увійшла колона вантажівок "Урал" зі спецпризначенцями з "ДНР".

Виведення озброєних людей на вулиці Луганська зв'язали зі звільненим "главою МВС ЛНР" Ігорем Корнетом. З'явилася інформація, що Плотницький втік у Росію. Пізніше ватажок бойовиків заявив, що "нікуди не виїжджав" і найближчим часом не планує.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав події в Луганську "розбірками" між спецслужбами РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram