ГоловнаСуспільствоЖиття

Житель Харкова отримав 3 роки і 4 місяці в'язниці за вбивство собаки

Раніше судимий пияк за пляшку горілки вбив вівчарку молотком.

Житель Харкова отримав 3 роки і 4 місяці в'язниці за вбивство собаки
Фото: Kompromat1.info

Жовтневий районний суд. Харкова визнав 51-річного раніше судимого жителя Харкова, який на замовлення вбив вівчарку, винним у жорстокому поводженні з тваринами.

Додавши частково не відбуте покарання за вчинений раніше злочин, суд призначив зловмиснику 3 роки і 4 місяці позбавлення волі, інформує прес-служба прокуратури Харківської області.

Повідомляється, що 40-річний житель Новобаварського району Харкова в липні цього року найняв місцевого пияка для вбивства свого собаки і видав знаряддя злочину - молоток. Як винагороду він пообіцяв йому пляшку горілки. Виконавець тримав вівчарку за нашийник і бив по голові молотком.

Одна з сусідок почула вереск тварини. Жінка вийшла на вулицю і побачила жахливу картину. Вона викликала зоозахисників і поліцію. Врятувати вівчарку не вдалося.

"Згідно з висновком експертного дослідження, смерть собаки настала в результаті черепно-мозкової травми від ударів молотком. Завдані рани спричинили тяжкі страждання собаки перед смертю", - йдеться в повідомленні.

Вказується, що господар собаки так і не зміг зрозуміло сформулювати причину, через яку вирішив позбутися від тварини, та ще й у такий жахливий спосіб.

40-річного харків'янина, який замовив убивство власного собаки, суд визнав винним у підбурюванні та пособництві у знущанні над твариною (ч. 4, 5 ст. 27, ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу) і призначив йому покарання - 3 місяці арешту.

Прокуратура оскаржила рішення суду першої інстанції в апеляції, наполягаючи на суворішому покаранні.

Нагадаємо, 1 серпня президент Петро Порошенко підписав закон про посилення покарання за жорстоке поводження з тваринами з деякими зауваженнями і пропозиціями.

Раніше житель Луцька отримав 5 років в'язниці за знущання над кошенятами. А півроку тому до позбавлення волі за аналогічною статтею засудили 18-річну лучанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram