ГоловнаСуспільствоВійна

Через загострення ситуації в Луганську ЗСУ привели в бойову готовність резервні підрозділи

У районі Луганська надлишок військової техніки, але в бойовиків не вистачає сил і засобів для використання її в повному обсязі.

Через загострення ситуації в Луганську ЗСУ привели в бойову готовність резервні підрозділи
Фото: uacrisis.org

Збройні сили України привели в бойову готовність резервні підрозділи в зв'язку з загостренням ситуації в окупованому Луганську.

Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Відразу зніму всі питання щодо підвищення готовності. Вона і так висока, далі збільшувати нікуди, тому що бійці перебувають у стані постійної бойової готовності - відбити атаку і так далі. Також приведені в готовність наші резервні сили, сили, які розміщуються в місцях відведення техніки, що її, відповідно до Мінських домовленостей, зараз контролюють у тому числі представники місії ОБСЄ", - повідомив Лисенко. Він підкреслив, що в разі загострення ситуації, сили АТО будуть вживати всіх необхідних заходів, щоб не допустити просування бойовиків на підконтрольні державній владі території.

Лисенко зазначив, що до ситуації в Луганську і навколо міста прикута увага розвідувальних сил і західних партнерів України.

Відповідаючи на запитання про передачу Росією додаткової техніки бойовикам, спікер Міноборони повідомив, що такі факти були зафіксовані.

"Були зафіксовані колони військової техніки з особовим складом, бронетранспортери. Інформація про танки, які нібито заходили, не підтвердилася", - сказав він.

Лисенко також відзначив, що в районі Луганська надлишок військової техніки, однак у бойовиків не вистачає водіїв і механіків, щоб задіяти її в повному обсязі.

Нагадаємо, 20 листопада ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький відсторонив від посади "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета "у зв'язку з порушенням проти нього кримінальної справи". Наступного дня центр Луганська оточили озброєні люди без розпізнавальних знаків, а Корнет випустив на сайті "МВС" заяву зі спростуванням своєї відставки і розповів про арешти людей із найближчого оточення Плотницького. Плотницький, своєю чергою, заявив, що відставка Корнета відбулася, і спростував арешт своїх соратників.

Увечері 21 листопада в Луганськ увійшла колона військової техніки, а в сепаратистських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Плотницький утік до Росії. Вранці 22 листопада на сайті ватажка "ЛНР" і на Youtube-каналі пропаганди луганських бойовиків з'явилося відео, де Плотницький проводить зустріч із новим ватажком "МВС ЛНР" Володимиром Черковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram