ГоловнаСуспільствоВійна

За добу втрат серед військових на Донбасі немає, - штаб

Бойовики 9 разів порушили режим тиші. 7 разів - на Луганському напрямку.

За добу втрат серед військових на Донбасі немає, - штаб
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається нестабільною. За минулу добу бойовики дев'ять разів порушили режим тиші, сім разів - на Луганському напрямку.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

"Незважаючи на те, що на деяких ділянках лінії зіткнення вогонь був доволі щільним, українські військові тричі давали агресору адекватну відповідь. У результаті ворожих обстрілів жоден наш захисник не постраждав", - ідеться в повідомленні.

На Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші сім разів. Ще в світлий час доби на Світлодарській дузі з 152-мм артилерії терористи били по захисниках Луганського. Вечірньої пори на цій ділянці лінії зіткнення бойовики обстрілювали позиції сил АТО з гранатометів.

По оборонних укріпленнях неподалік Новолуганського і Лозового російські найманці били з 82-мм мінометів, захисників Кримського обстрілювали зі стрілецької зброї, а опорні пункти поблизу Новолуганського - з озброєння БМП і великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку бойовики порушували перемир'я двічі. Удень поблизу Павлополя випустили дві міни калібру 120 мм і обстрілювали позиції ЗСУ з гранатометів. З піхотного озброєння також обстрілювали захисників Авдіївки.

Нагадаємо, увечері 21 листопада в центр окупованого проросійськими бойовиками Луганська увійшла колона військової техніки. Це сталося на тлі загострення конфлікту в лавах бойовиків.

Напередодні ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький відправив у відставку "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета. Після цього центр Луганська заблокували невідомі в камуфляжі без розпізнавальних знаків. Вони заявили, що блокують вулиці за наказом "міністерства внутрішніх справ ЛНР". Пізніше Корнет виступив із заявою, що його не відсторонено, а операція в Луганську проходить у зв'язку з припиненням діяльності "української диверсійно-розвідувальної групи".

Увечері в ЗМІ з'явилася інформація, що Плотницький утік у Росію.

Через загострення ситуації в ОРЛО президент Петро Порошенко скликав позачергове засідання Військового кабінету РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram