ГоловнаСуспільствоЖиття

НАБУ заперечує наявність конфлікту між Ситником і головою НАЗК

"У директора НАБУ ніколи не було і зараз немає конфліктів з головою або членами НАЗК".

НАБУ заперечує наявність конфлікту між Ситником і головою НАЗК
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро заперечує наявність конфліктів між директором відомства Артемом Ситником і головою Національного агентства із запобігання корупції Наталією Корчак.

Про це повідомила прес-служба НАБУ в Фейсбуці.

"Конфлікту інтересів у діях директора НАБУ немає", - про це йдеться в листі за підписом керівника департаменту з організації роботи щодо запобігання та протидії корупції НАЗК на запит ТОВ Юридична компанія "Студія права" від 21 липня 2017 року.

У НАБУ заявили, що ще в липні НАЗК вважало, що директор НАБУ діяв відповідно до законодавства і мав право давати доручення керівнику Юридичного управління Бюро представляти його інтереси під час судового розгляду в адміністративній справі.

"Отже, незрозуміло, з яких причин через кілька місяців - у жовтні 2017-го - НАЗК вирішило звернутися в Бюро з вимогою надати документи, що підтверджують правомірність дій директора НАБУ, і пізніше склало стосовно Артема Ситника адмінпротокол за нібито несвоєчасне надання документів", - заявили в НАБУ.

У Бюро не відкидають, що такі дії можуть бути реакцією на розслідування стосовно посадових осіб НАЗК, а також інших подій, у тому числі і з затриманням підозрюваних у так званій "справі рюкзаків".

"Для уникнення подальших маніпуляцій на цю тему НАБУ публікує копію відповіді НАЗК від 27 липня 2017 року, а також рішення суду про притягнення директора Бюро до судового процесу як посадову особу, яке НАБУ надало у відповідь на запит. Наголошуємо, що в директора НАБУ ніколи не було і зараз немає конфліктів з головою або членами НАЗК. Усі дії співробітників Бюро відбуваються винятково в рамках чинного законодавства", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, на початку листопада НАЗК склало на Ситника протокол про корупцію. Агентство заявило, що директор НАБУ видав довіреність на представлення його інтересів у суді керівнику юридичного управління НАБУ Ярчаку. Таким чином, як стверджує агентство, Ситник задіяв державний ресурс в особистих цілях. Також він відмовився надати НАЗК відповідну інформацію і документи для перевірки, що є порушенням вимог антикорупційного законодавства.

Після цього НАБУ викликало голову НАЗК Корчак на допит у так званій "справі про паркомісця" (в грудні 2016 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що на паркомісці Корчак паркується машина, якої немає в її декларації). У рамках цієї справи 9 листопада відбувся допит Корчак у НАБУ, а 10 листопада свекруха Корчак зачинила в квартирі детектива НАБУ, який прибув вручити голові НАЗК повістку на ще один допит.

Голова НАБУ не визнав своєї провини і має намір судитися. Він також звинуватив владу в тиску на НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram