ГоловнаПолітика

Ситник звинуватив владу в тиску на НАБУ

Директор бюро не виключає свого арешту.

Ситник звинуватив владу в тиску на НАБУ
Фото: dyvys.in

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що влада намагається зупинити розслідування НАБУ гучних антикорупційних справ.

"На сьогодні потрібно бути наївним, щоб не розуміти, що ті справи, які ми розслідуємо, влада просто так не залишить і не пробачить. Починаючи з Мартиненка, Насірова і закінчуючи останніми розслідуваннями щодо заступника міністра оборони і рюкзаків МВС", - сказав він журналістам у понеділок після відвідування Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), передає Інтерфакс-Україна.

Ситник вважає, що його виклик в НАЗК не є особистою ініціативою керівнички агентства Наталії Корчак.

"Ми очікували такої реакції, чекали, що буде максимальна медійна атака, з використанням усіх підконтрольних ресурсів, таких як НАЗК. Тому я не буду виключати подальше використання адміністративних ресурсів, підозр, арештів, у тому числі особисто мене", - заявив директор НАБУ.

"Але я хочу звернутися до тих людей, які все це організовують: хлопці, можете тиснути скільки завгодно - ви нас не зламаєте!" - зазначив Ситник.

Нагадаємо, на початку листопада НАЗК склало на Ситника протокол про корупцію. Агентство заявило, що Ситник видав довіреність на представлення його інтересів у суді керівникові юридичного управління НАБУ Ярчаку. Таким чином, як стверджує агентство, голова НАБУ задіяв державний ресурс в особистих цілях. Також Ситник відмовився надати НАЗК відповідну інформацію і документи для перевірки, що є порушенням вимог антикорупційного законодавства

Після цього НАБУ викликало голову НАЗК Наталю Корчак на допит у так званій "справі про паркомісця" (в грудні 2016 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що на паркомісці Корчак паркується машина, якої немає в її декларації). В рамках цієї справи 9 листопада відбувся допит Корчак у НАБУ, а 10 листопада свекруха Корчак замкнула у квартирі детектива НАБУ, який прибув вручити голові НАЗК повістку на ще один допит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram