ГоловнаПолітика

Держбюро розслідувань України очолить Роман Труба (оновлено)

Новий орган займатиметься досудовим розслідуванням замість прокуратури.

Держбюро розслідувань України очолить Роман Труба (оновлено)
Комиссия по избранию руководителя Государственного бюро расследований
Фото: стопкадр трансляции

Конкурсна комісія з обрання директора Державного бюро розслідувань вирішила, що його має очолити Роман Труба.

За нього проголосували всі дев'ять членів комісії.

Труба з 1997-го по 2015 рік працював в органах прокуратури. До 2014 року Труба трудився у Львівській області, а після Революції гідності потрапив до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури, де очолював управління з розслідування особливо важливих справ. У квітні 2015 року його кар'єра в ГПУ завершилася, а вже в травні 20150го Труба перейшов у приватний сектор, очоливши департамент юридичної компанії "Сектор права".

Оновлення 17:45. Першою заступницею директора ДБР обрано Ольгу Варченко, яка працює начальником управління процесуального керівництва державного обвинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури.

Варченко працює в органах прокуратури з 2002 року.

Заступником директора ДБР обрано Олександра Буряка, колишнього заступника прокурора міста Києва. Він займає посади в органах прокуратури з 1998 року.

Нагадаємо, закон про Державне бюро розслідувань було затверджено Верховною Радою 12 листопада 2015 року, він є частиною так званого пакету безвізових законів. Президент Петро Порошенко підписав його в січні 2016 року, 1 березня того ж року закон набув чинності.

Конкурсна комісія мала обрати керівника Державного бюро розслідувань і його заступників до липня 2017 року, а повноцінно ДБР мало розпочати роботу до листопада 2017 року. Однак цього не сталося. У зв'язку з цим органи прокуратури, які з 21 листопада втратять повноваження з розслідування кримінальних проваджень, муситимуть передати близько 20 тисяч справ Національному антикорупційному бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram