ГоловнаПолітика

Голосування за голову Держбюро розслідувань відбудеться 16 листопада

Члени комісії визначаться з переможцем з-поміж 19 кандидатів.

Голосування за голову Держбюро розслідувань відбудеться 16 листопада

Комісія з обрання керівника Державного бюро розслідування в четвер, 16 листопада, визначиться з кандидатурою на пост керівника Бюро.

Про це повідомив голова конкурсної комісії Роман Майданик, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні в нас повторна співбесіда. За її результатами будемо проводити голосування. Голосування буде в четвер, 16 листопада, орієнтовно о 16-й годині", - сказав Майданик.

За його словами, голосування проходитиме у відкритому режимі, під час якого члени комісії визначаться з переможцем з-поміж 19 кандидатів.

Комісії також слід обрати першого заступника і заступника керівника ДБР, після чого почнеться відбір керівників структурних підрозділів, а це більш ніж 80 посадових осіб.

Відповідаючи на запитання, чи достатньо буде піврічного терміну для формування штату ДБР, Майданик відзначив: "Це питання відкрите - скільки необхідно часу, щоб набрати необхідну кількість співробітників, аби ДР почало працювати".

Головний військовий прокурор, кандидат на пост керівника ДБР, Анатолій Матіос, своєю чергою, під час співбесіди і згодом журналістам сказав, що ДБР може повноцінно запрацювати вже через півроку. За його словами, три місяці необхідно для внормування законодавчої бази для роботи ДБР, слід визначитися зі штатом, приміщенням, бюджетом, матеріально-технічним забезпеченням.

"Необхідно більш ніж 30 розпоряджень і постанов уряду, які сформують новий центральний орган виконавчої влади. З урахуванням усіх свят ... Це займе час ... І в лютому почнеться набір. Я так розумію реалії. За три місяці можна набрати 51%. Тобто фактично через півроку вони почнуть працювати", - сказав Матіос.

Нагадаємо, 13-14 листопада Конкурсна комісія з відбору керівництва ДБР проводить повторні співбесіди з 19 кандидатами.

Президент Петро Порошенко вважає за необхідне обрати керівника Держбюро розслідувань до 20 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram