ГоловнаПолітика

Світовий банк закликав Україну провести земельну реформу

"Підвищення прозорості та відкриття ринку землі збільшить інвестиції в Україну".

Світовий банк закликав Україну провести земельну реформу
Джим Ён Ким
Фото: EPA/UPG

Президент групи Світового банку Джим Йонг Кім пов'язує подальше отримання Україною інвестицій з проведенням земельної реформи та створенням Антикорупційного суду.

Про це він заявив за підсумками зустрічі зі спікером українського парламенту і представниками парламентських фракцій, передає "Інтерфакс-Україна".

"Джим Йонг Кім заявив, що після того, як будуть зроблені кроки з проведення земельної реформи та створення Антикорупційного суду, можна говорити про подальші інвестиції. Це, на його думку, стане запорукою змін у зовнішньому іміджі України", - повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Важливими сферами реформування для подальшого отримання інвестицій він також назвав охорону здоров'я, земельну реформу і боротьбу з корупцією.

Кім вважає, що підвищення прозорості та відкриття ринку землі збільшить інвестиції в Україну.

"Прихід інвесторів в цей сектор призведе до підвищення продуктивності. Для мільйонів людей - власників паїв і ділянок - це додаткові доходи від оренди, це дасть можливість наповнити бюджет і вивільнити кошти, які можна буде направити на інші сфери, зокрема на охорону здоров'я", - сказав він.

За словами Кіма, відкриття ринку землі дозволить, за попередніми підрахунками, збільшити ВВП на 1,5%, і на цей сектор звертають найбільшу увагу інвестори з погляду подальшого розвитку України.

Він також наголосив на необхідності створення Антикорупційного суду після тих кроків, які вже були зроблені раніше в боротьбі з корупцією - створення НАБУ, НАЗК, САП.

"Багато з цих кроків відбулися в рамках реформ, але наступним кроком має бути створення незалежного вищого Антикорупційного суду - це один з ключових пріоритетів", - підкреслив президент групи.

Він зазначив, що група Світового банку шукає можливості розширення фінансової підтримки реформ, які проводять в Україні.

Нагадаємо, в понеділок Кім прибув в Україну з дводенним візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram