ГоловнаПолітика

Комітет Генасамблеї ООН розгляне оновлену резолюцію щодо Криму, - Джемілєв

"Цього разу вона досить різка, там речі названо своїми іменами".

Комітет Генасамблеї ООН розгляне оновлену резолюцію щодо Криму, - Джемілєв
Фото: Сергей Нужненко

На вівторок, 14 листопада, заплановано розгляд оновленої резолюції з прав людини в анексованому Росією Криму в рамках Третього комітету Генасамблеї ООН. Про це Крим.Реалії повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, який увечері 13 листопада був у дорозі до Нью-Йорка.

"У резолюції йдеться про грубі порушення прав людини на окупованій території, цього разу вона досить різка, там речі названо своїми іменами. Очікується, що у нас буде менше голосів, але для нас головне, щоб документ пройшов. Я думаю, документ усе ж пройде, там серед співавторів близько 30 держав - Євросоюзу, Канада, США", - сказав Джемілєв.

Він також зазначив, що, крім засідання комітету, заплановано низку заходів, у тому числі і з іноземними журналістами.

У жовтні Україна внесла в секретаріат Третього комітету Генасамблеї ООН, який займається соціальними, гуманітарними та культурними питаннями, оновлену резолюцію з прав людини в Криму. У разі успіху розгляду документ винесуть на Генасамблею.

Новий документ містить вимогу до Росії виконати тимчасові заходи наказу Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами.

Член комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Сергій Железняк, коментуючи проект нової резолюції, заявляв, що документ може загрожувати суверенітету Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram