ГоловнаПолітика

Волкер і Сурков не дійшли до єдиної позиції стосовно України

Сполучені Штати і Росія мають різні концепції шляхів досягнення миру.

Волкер і Сурков не дійшли до єдиної позиції стосовно України
Фото: Facebook/Europa Libera

У понеділок, 13 листопада, в Белграді пройшли переговори спецпредставника США з питань України Курта Волкера і помічника президента Росії Владислава Суркова.

Посольство США в Росії повідомило, що на них відбулося всестороннє обговорення поточного стану справ у дипломатичній сфері стосовно зусиль для припинення бойових дій на Донбасі.

"Незважаючи на те, що Сполучені Штати і Росія мають різні концепції шляхів досягнення миру, спільну роботу в цьому напрямку буде продовжено. Відповідно до Мінської угоди, існувала необхідність поєднувати політичні заходи із заходами у сфері безпеки. Обидві сторони проаналізують думки, висловлені протягом зустрічі, й обміркують подальші шляхи вирішення цього завдання", - йдеться в прес-релізі американського посольства.

Агентство ТАСС, зі свого боку, з посиланням на Суркова повідомляє, що на переговорах порушували питання миротворчої місії для Донбасу.

"Американські друзі передали свої пропозиції до нашого проекту резолюції Радбезу - 29 абзаців. Три з них наша делегація визнала прийнятними. Небагато, звичайно. Але все-таки три - не нуль. Краще, ніж нуль", - сказав помічник президента Росії.

"Представники Росії і США солідарні в головному - мінські угоди потрібно реалізувати. Для цього необхідно прискорити виконання політичних зобов'язань Києва з одночасним зміцненням безпеки в зоні конфлікту", - додав Сурков.

Нагадаємо, що це була третя зустріч Волкера і Суркова. 21 серпня вони провели переговори в Мінську, а 7 жовтня - в Белграді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram