ГоловнаСуспільствоВійна

Німеччина виділила 1,5 млн євро допомоги жителям Донбасу

Загальний внесок Німеччини в діяльність МКЧХ в Україні з 2016-го по 2018 рік становить 16 млн євро.

Німеччина виділила 1,5 млн євро допомоги жителям Донбасу
Фото: Макс Требухов

Німеччина виділила 1,5 млн євро Міжнародному комітету Червоного Хреста для надання гуманітарної допомоги жителям Донбасу.

Про це повідомляють на сайті посольства Німеччини в Україні.

"Федеральний уряд Німеччини знову нарощує обсяги фінансової підтримки гуманітарних заходів Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні: йдеться про виділення для цих цілей додаткових 1,5 млн євро. Таким чином, загальний внесок Німеччини в діяльність МКЧХ в Україні за період з 2016-го по 2018 рік зростає до 16 млн євро", - зазначено в повідомленні.

Відзначено, що Німеччина фінансує численні гуманітарні заходи в рамках проекту "МКЧХ - допомога, захист, профілактика і коопераційні зв'язки в Україні в 2016-2017 рр." з акцентом на Східній Україні.

Фінансована в рамках проекту діяльність включає медичну допомогу, лікування травм, підтримку медичних установ, профілактичні заходи, забезпечення населення продуктами харчування і засобами гігієни, водопостачання, навчання медичного та середнього медичного персоналу, пошук зниклих безвісти і возз'єднання сімей, опіку полонених, роз'яснювальну роботу про небезпеку мін і залишків боєприпасів.

"Ці заходи поліпшують становище вимушених переселенців, сімей у тих чи інших громадах, які дали їм притулок, а також постраждалих від конфлікту з обох сторін лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Німеччина виділила €200 тис. на розмінування Балаклії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram