ГоловнаПолітика

Німеччина виділила €200 тис. на розмінування Балаклії

З 2016 року країна надала на розмінування на сході України 1,5 млн євро.

Німеччина виділила €200 тис. на розмінування Балаклії
Фото: mil.gov.ua

Уряд Німеччини виділив 200 тис. євро на підтримку найбільшої в світі організації з протимінної діяльності HALO на придбання броньованого транспортного засобу, який буде використано при ліквідації боєприпасів у Балаклії Харківської області.

Про це повідомляється на сайті посольства Німеччини в Україні.

З 2016 року Німеччина надала HALO на розмінування на сході України 1,5 млн євро. На цей час за рахунок німецьких засобів разміновано приблизно 100 тис. кв. м. При цьому було знешкоджено 27 наземних мін та боєприпасів, що нерозірвалися.

Німеччина обіцяє і в майбутньому надавати Україні підтримку в цілях мінімізації загроз для мирного населення. Так, уряд Німеччини сприяв Женевському центру гуманітарного розмінування (GICHD) з метою допомоги в розробці законодавчого регулювання знешкодження та ліквідації мін і боєприпасів у всій країні. Цей законодавчий акт поки що не ухвалено в Україні.

Нагадаємо, 23 березня на військовому арсеналі в Балаклії сталася пожежа, почали вибухати боєприпаси. Після того як вогонь загасили, сапери почали розчищення території - шукали і знешкоджували снаряди. 18 травня сапери завершили розмінування території навколо арсеналу, але в самій військовій частині утилізація боєприпасів триває досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram