ГоловнаПолітика

Сапери завершили розмінування території біля Балаклії

Піротехнічні бригади знайшли близько 29 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Сапери завершили розмінування території біля Балаклії
Фото: mil.gov.ua

Сапери 18 травня завершили розмінування території навколо арсеналу в Балаклії.

Про це повідомила прес-служба віце-прем'єра Геннадія Зубка.

"Ця надзвичайна ситуація належить до такої категорії, наслідки якої ліквідовуються не за один день. Варто згадати, що розмінування території після вибухів складів боєприпасів у Новобогданівці тривало майже 10 років, у Лозовій на Харківщині - 5 років, у Сватовому на Луганщині - триває. [ У Балаклії] нам вдалося це зробити в максимально стислі терміни", - заявив Зубко.

Розмінуванням займалися піротехнічні бригади й екіпажі інженерної техніки з 18 областей. У Балаклії, дев'яти сусідніх селах і на прилеглій до арсеналу 10-кілометрової території знайшли близько 29 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Незважаючи на те, що розмінування завершилося, ДСНС до кінця року продовжить спостереження за станом очищеної території. Сільськогосподарські роботи в районі арсеналу будуть проходити під контролем піротехнічних бригад.

Нагадаємо, 23 березня вночі на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігалося 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них.

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Сергій Пашинський заявив, що пожежа в Балаклії знищила боєприпасів на 1 мільярд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram