ГоловнаСвіт

Конституційний суд Німеччини дозволив вказувати в документах третю стать

Тепер у графі "стать" можна вказати "інтерсекс" або "різний".

Конституційний суд Німеччини дозволив вказувати в документах третю стать
Фото: a-tv.md

Конституційний суд Німеччини дозволив громадянам вказувати в документах третю стать. Йдеться про людей, які не вважають себе ні чоловіком, ні жінкою, повідомляє Радио Свобода.

У рішенні, яке прийняли сімома голосами проти одного, відзначається, що відсутність третього варіанту в графі "стать" порушує закон про недискримінацію. Нова норма повинна захистити "гендерну ідентичність тих, хто не є ні чоловіком, ні жінкою", - йдеться в документі.

Тепер у графі "стать" вони зможуть вказати "інтерсекс" або "різний". З 2013 року цю графу можна було залишати порожньою. До кінця наступного року в законодавство Німеччини повинні внести необхідні поправки.

Асоціація інтерсекс вітала рішення суду. За даними активістів, які виступають за визнання третьої статі, в Німеччині живуть близько 80 тисяч інтерсексів.

Інтерсекс відрізняються від трансгендерів. У біологічному сенсі трансгендери є або чоловіком, або жінкою, але їх гендерна ідентичність не збігається з біологічною статтю або відрізняється від традиційних моделей. Інтерсекс - це генетичне, анатомічне та гормональне змішання статей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram