ГоловнаСуспільствоПодії

У Балаклії під час зачистки на території арсеналу підірвався сапер (оновлено)

Йому відірвало ступню, переламало кінцівки.

У Балаклії під час зачистки на території арсеналу підірвався сапер (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У понеділок під час робіт з розмінування 65-го арсеналу (в/ч1652) в Балаклії стався вибух, у результаті якого отримав поранення сапер.

"Сьогодні під час зачистки на території арсеналу підірвався сапер", - повідомили кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна" в регіональному медіа-центрі Міноборони.

Харківське видання "Медиапорт" уточнює, що вибух стався сьогодні близько полудня. "Госпіталізовано в Балаклійську центральну районну лікарню. Стан тяжкий, але при тямі", - додали в медіа-центрі. Докладну інформацію пізніше повинен опублікувати Генеральний штаб Збройних Сил України.

Оновлення. Поліція Харківської області повідомила, що саперові відірвало праву ступню. У нього також численні переломи кінцівок, опіки обличчя і рук. Лікарі оцінюють стан військовослужбовця як стабільно тяжкий.

Потерпілому 27 років, він сам із Вінницької області і

служив у Кам'янці-Подільському. Зараз прикомандирований до міста Балаклія.

Нагадаємо, 23 березня на військовому арсеналі в Балаклії сталася пожежа, почали вибухати боєприпаси. Після того як вогонь загасили, сапери почали розчищення території - шукали і знешкоджували снаряди. 18 травня сапери завершили розмінування території навколо арсеналу, але в самій військовій частині утилізація боєприпасів триває досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram