ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила про підозру організатору збору грошей на криптовалюту Swisscoin

Зібрані кошти учасники схеми привласнювали.

ГПУ повідомила про підозру організатору збору грошей на криптовалюту Swisscoin
Фото: my-swisscoin.com

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру організатору злочинної схеми із заволодіння коштами інвесторів під виглядом запровадження криптовалюти Swisscoin в Україні.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Встановлено, що громадяни України, діючи за попередньою змовою, організували на території України злочинну схему, спрямовану на заволодіння грошовими коштами фізичних осіб, шляхом обману та зловживання довірою, в особливо великих розмірах, під виглядом запровадження криптовалюти.

Зараз організатора злочинної схеми повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України. Прокуратура буде звертатися до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Учасники схеми штучно створили комерційний проект з упровадження в Україні криптовалюти Swisscoin.

З метою залучення фізичних осіб як інвесторів цього проекту зловмисники в мережі Інтернет та під час зустрічей поширювали неправдиву інформацію про отримання надприбутків в разі передачі інвесторами готівкових коштів на придбання Swisscoin.

Насправді отримані в інвесторів готівкові кошти не використовувалися для їх цільового призначення з упровадження криптовалюти, а тільки розподілялися між членами злочинного угруповання і привласнювалися ними.

Про те, що кілька громадян України разом з індійцем запустили "комерційний проект з упровадження в Україні криптовалюти у вигляді swisscoin", ГПУ повідомляла ще в серпні. Тоді було порушено кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram