ГоловнаПолітика

Суд обрав заставу 5 млн гривень для затриманого на хабарі судді

САП ще не вирішила, чи оскаржувати запобіжний захід.

Суд обрав заставу 5 млн гривень для затриманого на хабарі судді
Фото: runews.su

Солом'янський районний суд Києва 8 листопада частково задовольнив клопотання детективів НАБУ і САП і обрав запобіжний захід судді господарського суду Сумської області Олександру Коваленку у вигляді застави в розмірі 5 млн гривень.

Про це повідомляють у фейсбуці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Суд також наклав на підозрюваного зобов'язання прибувати на перший виклик детективів, прокурора і суду, не відлучатися за межі населеного пункту без дозволу, здати на зберігання детектива паспорт для виїзду з України й інші документи, які надають таке право.

Повне рішення суду буде оголошено 13 листопада, після цього прокурори САП вирішать, чи подавати апеляційну скаргу.

1 листопада СБУ і НАБУ задокументували факт висловлювання прохання головою Господарського суду Сумської області керівництву будівельної фірми надати неправомірну вигоду в розмірі 26 600 доларів за забезпечення їм, головою суду та членом колегії суддів, прийняття рішення про відмову в задоволенні позову у справі про скасування договорів оренди земельних ділянок, на яких будівельна фірма проводить будівництво.

5 листопада голова Господарського суду Сумської області Олександр Коваленко написав заяву про відставку з адміністративної посади, яку того самого дня задовольнили збори суддів господарських судів Сумської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram