ГоловнаПолітика

Кличко на Дні німецької економіки у Франкфурті розповів про реформи, які проводить Київ

Мер Києва зазначив, що всі зміни і перетворення починаються зі столиці.

Кличко на Дні німецької економіки у Франкфурті розповів про реформи, які проводить Київ
Фото: kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко виступив на Дні німецької економіки, який відбувся в четвер у Франкфурті-на-Майні.

Про це повідомляється на сайті мера.

"Ми вдячні всім друзям України за підтримку нашої держави, за допомогу, за визнання Києва надійним партнером. І сподіваємося на подальше успішну співпрацю та втілення нових проектів, які допоможуть зробити наше місто ще привабливішим, комфортнішим і сучаснішим", - сказав Кличко.

Він також зазначив, що Україна "складно і повільно, але йде шляхом реформ, а всі зміни і перетворення починаються зі столиці.

Кличко розповів про досягнення та зміни, які відбулися в столиці за останні три роки: про побудову прозорої і відкритої системи управління містом, впровадження технологічної системи Kyiv Smart City, зростання міського бюджету та інвестицій в місто, темпи ремонту доріг, оновлення комунального транспорту, будівництво дитсадків і шкіл.

"Одним з ключових напрямків, які ми розвиваємо в Києві для безпеки та дотримання порядку, є відеоспостереження. Ми використовуємо новітні технології. І встановлюємо зараз у Києві інтелектуальні камери, які можуть розпізнавати обличчя людей і номери автомобілів. Ми вже встановили понад 4 тис. таких відеокамер, до кінця року встановимо ще 2 тис., а в наступному - ще 4 тис.", - зазначив мер.

Він також повідомив, що в Києві створили дата-центр, куди стікається вся інформація з цих відеокамер для подальшої обробки даних.

У п'ятницю Кличко також візьме участь у конференції федеральних міністрів транспорту Німеччини, де, зокрема, обговорить з фахівцями питання добудови Подільсько-Воскресенського мосту в Києві.

Нагадаємо, раніше Кличко повідомив, що КМДА закуповує сучасні трамваї і робить все, щоб оновлений комунальний громадський транспорт став альтернативою маршруткам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram