ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко: оновлений комунальний транспорт стане альтернативою маршруткам

Київ закуповує польські трамваї.

Кличко: оновлений комунальний транспорт стане альтернативою маршруткам
Фото: kievcity.gov.ua

КМДА закуповує сучасні трамваї і робить усе, щоб оновлений комунальний громадський транспорт став альтернативою маршруткам. Про це в ефірі Прямого каналу заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він зазначив, що Київ закуповує польські трамваї PESA 5-го покоління зі 100% низькою підлогою, кондиціонерами, Wi-Fi, вони мають тихий хід. Мер Києва додав, що до кінця року столична влада планує укомплектувати рухомий склад на лінії швидкісного трамвая виключно сучасними трамваями п'ятого покоління. Віталій Кличко зазначив, що іноді лунають закиди, що столиця закуповує трамваї у поляків замість того, щоб підтримувати вітчизняного виробника.

«Але, на жаль, львівський завод не справляється з тими обсягами, які нам потрібні», - підкреслив мер Києва.

Крім того, додав Віталій Кличко, столична влада під час закупівлі польських трамваїв висунула умову - запуск у Києві сервісного центру для їх обслуговування.

«А в планах на майбутнє - підприємство великогабаритної збірки трамваїв у Києві. І впевнений, що вже незабаром містом рухатимуться трамваї, на яких буде написано «зроблено в Україні», «зроблено в Києві», - зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що трамваї - екологічний вид транспорту, і влада столиці робить усе для оновлення рухомого складу громадського транспорту загалом. Він додав, що сьогодні в киян дуже багато нарікань на неякісний сервіс перевезення, який надають маршрутки.

"Ми не будемо воювати з маршрутками. Ми їх просто витиснемо доступним, комфортним і сучасним громадським комунальним транспортом", - додав Віталій Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram