ГоловнаСуспільствоПодії

У Кам'янці-Подільському горів гуртожиток для учнів-інвалідів

150 осіб евакуювали.

У Кам'янці-Подільському горів гуртожиток для учнів-інвалідів
Фото: http://km.dsns.gov.ua

У Кам'янці-Подільському Хмельницької області вночі горів гуртожиток Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу. Рятувальники евакуювали 150 студентів.

Пожежа на 3-му поверсі 4-поверхової будівлі по вулиці Годованця виникла о 23:42, повідомляють на сайті облуправління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

У гуртожитку проживали діти віком від 15 до 18 років з фізично обмеженими можливостями, захворюваннями опорно-рухової і нервової системи, а також із психіатричними проблемами.

Серед 150 евакуйованих 31 - з дитячим церебральним паралічем та 10, які самостійно не могли пересуватися. Пожежа на початок гасіння поширилася на площу 12 кв. м. Через сильне задимлення вогнеборцям довелося працювати в засобах захисту органів зору та дихання. Пожежу локалізували о 23:53 та ліквідували о 23:55. Були задіяні 4 одиниці техніки та 13 осіб.

Попередня причина пожежі - дитячі пустощі з вогнем. Постраждалих немає.

Нагадаємо, 31 жовтня в Хмельницькому під час гасіння пожежі з центру соціально-психологічної реабілітації евакуювали 38 дітей.

15 вересня сталася пожежа в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі. Корпус, де спалахнула пожежа, вигорів ущент. У результаті загинули три дівчинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram