ГоловнаСуспільствоЖиття

Хакеру, що "керував" торгами в СЕТАМ, оголосили підозру

Завдані державі збитки оцінюються майже в 2 млн гривень.

Хакеру, що "керував" торгами в СЕТАМ, оголосили підозру
Фото: static2.gooddays.ru

Правоохоронці оголосили про підозру чоловікові, який шляхом втручання в роботу державного підприємства "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ) завдав державі збитків майже на 2 млн гривень.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

"Поліцейські встановили, що уродженець м Кривий Ріг за грошову винагороду вносив зміни в порядок проведення торгів, ніж надавав можливість зацікавленим особам вигравати в торгах за мінімальними ставками", - йдеться в повідомленні в Facebook.

За даними кіберполіції, спочатку зловмисник знаходив вразливі місця системи, а потім вносив зміни в записи системи і адресував користувачів сайту на власні тимчасові сайти. За допомогою написаного ним коду чоловік вилучав з браузерів користувачів наявні логіни і паролі, які потім використав для блокування всіх "непотрібних" учасників торгів.

В результаті низку торгів було проведено з порушеннями, що призвело до недоотримання близько 2 млн гривень до державного бюджету, констатують у кіберполіції.

Правопорушнику оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем за попередньою змовою групою осіб).

Йому загрожує до шести років позбавлення волі. Проводиться слідство.

Як повідомлялося, кіберполіція затримала організатора масштабної шахрайської схеми "ваш родич в поліції" з виманювання у людей грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram