ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові вручили 12 повісток під час облави на ухильників

Призовники мали з'явитися до військкомату в понеділок.

У Львові вручили 12 повісток під час облави на ухильників
Архив
Фото: dyvys.in

Під час перевірки документів у чоловіків призовного віку вночі 3 листопада в центрі Львова військові вручили 12 повісток.

Про це повідомив на прес-конференції військовий комісар Львівської області Олександр Тищенко, пише УНН.

"Перш за все, хочу сказати, що ніякої облави не було. Такі заходи в нас проводилися щодня. 3 листопада з 23:00 до 24:00 призовникам були вручені 12 повісток. Вручали повістки тим, хто був у базі ухильників. Громадянам виписалася повістка, всі вони повинні були сьогодні вранці з'явитися до військкомату. Сам провулок [Крива Липа] перекритий не був. Це були заходи розшуку громадян на строкову службу. Нічого протизаконного з боку військкомату не було", - розповів Тищенко.

Військовий комісар також розповів, що разом з працівниками військового комісаріату були патрульні поліцейські. Вони відпрацьовували операцію "Мігрант", відстежували мігрантів, які незаконно перебувають в Україні.

Тищенко заявив, що призов у Львівській області виконано на 60%. До 28 листопада мають призвати на строкову службу 700 осіб.

Загалом же кількість тих, хто ухиляється у Львівській області, оцінюється в 15 тис. осіб.

За словами Тищенка, аналогічні заходи раніше військовий комісаріат проводив на ринку "Шувар", а також в кафе і ресторанах мережі "Локаль".

Нагадаємо, в ніч на 4 листопада у Львові близько 20 військових і кілька поліцейських заблокували популярний серед молоді провулок Крива Липа і почали перевірку документів.

28 жовтня схожа операція відбулася в Києві, коли поліція влаштувала облаву в нічному клубі Jugendhub, де проходила вечірка "Головний біль", затримала багатьох відвідувачів і доправила їх у відділення і військкомат. У результаті 12 затриманих були визнані ухильниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram