ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецькій області підприємець привласнив 1 млн гривень, виділених на ремонт школи і дитсадка

Шахраєві загрожує до 12 років тюремного ув'язнення.

У Донецькій області підприємець привласнив 1 млн гривень, виділених на ремонт школи і дитсадка
Архив
Фото: Пресс-центр СБУ

У Донецькій області судитимуть підприємця, який привласнив понад 1,2 млн гривень, виділених на ремонт шкіл і дитячого садка.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області у Фейсбуці.

Протягом досудового розслідування встановлено, що директор товариства з обмеженою відповідальністю 2015 року уклав чотири договори з відділом освіти Мар'їнської РДА і Богоявленською сільською радою на ремонт трьох загальноосвітніх шкіл і дитячого садка.

Загальна вартість робіт за договорами становила майже 3,4 млн гривень. За ці кошти підприємець мав виконати капремонт котельного обладнання в установах. Однак як пояснили слідчі, в проектно-кошторисній документації вартість обладнання було значно завищено, а частина робіт узагалі фактично не виконувалася.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2, 5 ст.191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.209 КК (легалізація або відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом) та ч.1 ст. 366 КК (службова фальсифікація). Звинувачувальний акт затверджено прокуратурою і направлено до суду. Підприємцеві загрожує до 12 років тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, раніше голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський повідомив, що підрядник ремонту школи в селищі Микільське утік з 1 млн грн передоплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram