ГоловнаСуспільствоЖиття

Марш на підтримку незаконно засуджених "ЛНР" фанатів "Зорі" пройшов у Києві

Активісти вимагають звільнення Владислава Овчаренка й Артема Ахмерова. 

У Києві в неділю, 5 листопада, пройшов марш на підтримку незаконно засуджених судом "ЛНР" Владислава Овчаренка й Артема Ахмерова, яких присудили до тюремного ув'язнення за українську символіку в окупованому Луганську.

В акції взяли участь уболівальники київського "Динамо", донецького "Шахтаря", луганської "Зорі", громадські активісти, передає кореспондент LB.ua.

У жовтні "суд" в окупованому Луганську ухвалив вирок українцям, фанатам футбольної команди "Зоря". Владислав Овчаренко був засуджений до 17 років суворого режиму, Артем Ахмеров - до 13-ти.

Організатори акції зазначають, що Ахмерова українська сторона навіть не занесла до списків на обмін заручниками. Звільнення Овчаренка, котрий є у списках, теж зійшло нанівець.

5 листопада, в річницю ув'язнення хлопців терористами неіснуючих держав, марші на їхню підтримку пройшли в Києві та Маріуполі. 

Нагадаємо, бойовики "ЛНР" затримали фанатів футбольного клубу "Зоря" в жовтні 2016 року. "МДБ" бойовиків стверджувало, що "Ультрас чорно-білі" співпрацюють з "Азовом" і є його підпільним відділенням. Бойовики встановили 32 людини, які належать до групи. Затримані були її лідери: 21-річний Владислав Овчаренко і 20-річний Артем Ахмеров. Їх звинуватили у шпигунстві.

У "ЛНР" стверджують, що затриманих завербував співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України з позивним "Великий і злий". У "МДБ" розповіли, що виявили у затриманих символіку батальйону "Азов", "Правого сектору", ФК "Зоря", листівки із закликом до боротьби із сепаратистами.

Нагадаємо, ФК "Зоря" після початку бойових дій покинула Луганськ і тепер грає в Запоріжжі.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram