ГоловнаСуспільствоПодії

П'ятеро поліцейських отримали поранення під час затримання квартирних злодіїв у Дніпрі (оновлено)

Підозрювані почали чинити опір і підірвали гранати.

П'ятеро поліцейських отримали поранення під час затримання квартирних злодіїв у Дніпрі (оновлено)
Фото: dp.npu.gov.ua

У ніч на 5 листопада в Самарському районі Дніпра п'ятеро поліцейських отримали поранення під час виконання своїх обов'язків.

Про це повідомляється на сайті обласного управління Нацполіції.

"Під час виїзду на виклик "квартирна крадіжка" підозрювані почали чинити опір. Вони застосували дві гранати, попередньо Ф-1 та РГД-5, і вогнепальну зброю. Четверо поліцейських у складі слідчо-оперативної групи отримали численні осколкові поранення від вибуху гранати, патрульний поліцейський отримав дотичне поранення руки", - йдеться в повідомленні.

Всім постраждалим надали медичну допомогу.

Поліція вживає всіх необхідних заходів для встановлення обставин події та затримання злочинців.

Фото: dp.npu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу (посягання на життя співробітника правоохоронного органу).

Фото: dp.npu.gov.ua

Оновлення. Одному правоохоронцю ампутували ногу. Про це повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко в коментарі для "112 Україна".

"У лікарню ім. Мечникова о 1:00 у вкрай важкому стані доставили одного бійця Нацполіції. Лікарі швидкої вчасно надали допомогу і запобігли великій кровотечі з рани у 40-річного Сергія. Йому повністю розтрощило кістки стопи, гомілки. Після проведення консиліуму о 2:00 ми пішли на ампутацію заради порятунку життя поліцейського. Зараз він перебуває в реанімації, самостійно дихає, всі життєві функції працюють нормально, через добу плануємо перевести його в травматичне відділення. Розраховуємо на подальше одужання", - розповів він.

Про стан інших постраждалих поліцейських лікар інформації не має.

Нагадаємо, 1 листопада на автодорозі Київ - Чернігів у Чернігівській області озброєні люди в масках пограбували водія фури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram