ГоловнаСуспільствоВійна

За добу двоє військових отримали поранення в зоні АТО

Бойовики 23 рази порушили режим тиші на Донбасі.

За добу двоє військових отримали поранення в зоні АТО
Фото: Макс Левин

За минулу добу незаконні збройні формування 23 рази порушили перемир'я на Донбасі - двічі застосовували реактивні системи залпового вогню, вісім разів - міномети різних калібрів, один раз - 122-міліметрову артилерію. Сили АТО 14 разів відкривали вогонь у відповідь з піхотного озброєння. У результаті бойових дій двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Найактивніші дії терористів зафіксовано в другій половині дня недалеко від Донецька. Тут бойовики протягом кількох годин били з реактивних систем залпового вогню по позиціях української армії біля Авдіївки й Опитного. Уночі бойовики обстрілювали південно-східні околиці Авдіївки з 82-міліметрових мінометів і великокаліберних кулеметів. Із западанням сутінків проросійські найманці двічі обстріляли захисників Пісків.

"Спочатку противник вів вогонь зі 120- і з 82-міліметрових мінометів, а біля 22:00 застосував артилерію калібру 122 міліметри", - зазначають у штабі.

На Луганському напрямку під вогнем ворожих мінометів калібру 120 міліметрів опинилися укріплення сил АТО біля Новотошківського, а 82-міліметрових і озброєння БМП - захисники Новоолександрівки. Крім того, ввечері бойовики тричі з гранатометів різних видів обстрілювали підступи до Луганського.

На Приморському напрямку терористи застосовували протитанкові гранатомети в районі Водяного.

Нагадаємо, спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер зазначає, що Росія на 100% контролює все, що діється на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram