ГоловнаСуспільствоЖиття

У Міноборони відхрестилися від облав на призовників у нічних клубах

У ЗСУ припускають, що проведення подібних рейдів є ініціативою місцевих органів влади. 

У Міноборони відхрестилися від облав на призовників у нічних клубах
Фото: Макс Левин

Організатори рейдів у публічних закладах з перевіркою документів і затриманням молодих людей маніпулюють обов'язками Збройних сил України і зокрема - військового комісаріату.

Про це заявив прес-офіцер управління зі зв'язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович, повідомляє Українська правда.

"Ні, військкомати жодних перевірок чи облав не проводять: вони не мають таких повноважень - перевіряти документи на вулиці. Це повноваження Нацполіції", - заявив Венскович.

При цьому прес-офіцер не виключив, що проведення подібних рейдів є ініціативою місцевого управління. Він додав, що відповідальність за призов громадян на військову службу покладається на місцеві органи влади. 

"Для цього вони формують призовну комісію, яку очолює один із заступників голови держадміністрації. До складу комісії входять військовий комісар, представник Нацполіції, медичний працівник і працівники органів соцзахисту населення та інші посадові особи, відповідно до рішення голів обладміністрацій і їхніх заступників", - зазначив спікер ЗСУ.

У разі, якщо громадянин ухиляється від призову, призовна комісія ухвалює відповідне рішення, що він ухиляється, або має законодавчі підстав для відтермінування служби й передає документи до Нацполіції для вжиття заходів - адмінстягнення, примусового приводу до призовної дільниці, порушення справи і под.

Нагадаємо, вночі проти 28 жовтня правоохоронці затримали в нічному клубі Jugendhub у Шевченківському районі Києва 17 чоловік, у яких були наркотичні речовини. Крім того, співробітники військового комісаріату доправили 32 чоловік до пункту збору призовників, запідозривши їх в ухиленні від призову на строкову службу.

Уночі з п'ятниці на суботу військові з поліцією влаштували облаву на людей призовного віку у Львові.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram