ГоловнаСуспільствоЖиття

Компанія "Сіті-центр" виступила за врегулювання конфлікту з військовою частиною в Одесі

Паркан, що межує з територією військової частини, демонтують.

Компанія "Сіті-центр" виступила за врегулювання конфлікту з військовою частиною в Одесі
Фото: novynarnia.com

Компанія "Сіті-центр" заявила про бажання врегулювати конфліктну ситуацію навколо зведення огорожі біля військової частини А3571 в Одесі.

Про це повідомляє Апостроф з посиланням на прес-службу компанії.

У заяві підкреслюють, що в процесі будівництва дитячого спортивного центру компанія керується виключно законними правовими документами.

"Компанія "Сіті-центр" завжди діяла і продовжує діяти в рамках правового поля. Ми переконані, що всі питання, які виникли у процесі встановлення тимчасового огородження, згідно з вимогами будівельних норм, будуть усунені після того, як правоохоронні органи, Міністерство оборони та представники громадськості ознайомляться з правовими підставами, за якими компанія "Сіті-центр" здійснює свою діяльність", - йдеться в заяві.

"Ми ставимося з повагою до Збройних Сил України та офіційно заявляємо, що готові зробити крок назустріч з метою врегулювання конфліктної ситуації. Тому сьогодні співробітниками нашої компанії проводиться демонтаж захисних споруд, які межують з територією військової частини. Ми переконані в тому, що правові підстави комплексу робіт з будівництва дитячого спортивного центру будуть підтверджені Міністерством оборони", - відзначили в компанії.

Також повідомляють, що на ім'я міністра оборони України і губернатора Одеської області спрямовано гарантійні листи, згідно з якими тимчасові захисні паркни демонтують відразу після закінчення будівельних робіт.

Нагадаємо, 29 жовтня начальник прес-центру командування Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило заявив про рейдерську атаку на об'єкт Міноборони в Одесі. Поліція у відповідь повідомила, що будівельні роботи "відбуваються на прилеглій до військової частини території" і у забудовника є всі необхідні документи та дозволи. Військова прокуратура порушила справу у зв'язку з інцидентом проти посадових осіб військової частини.

Пізніше командування Повітряних сил Збройних сил заявило, що врегулювало конфлікт із забудовником.

Через інцидент з парканом затримали командира одеської військової частини. Підполковнику Збройних сил інкримінують те, що він не віддав наказу стріляти. Також затримали солдата-контрактника, який перебував у караулі в момент захоплення представниками фірми-забудовника частини території аеродрому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram