ГоловнаСуспільствоПодії

Екс-боєць "Азова" отримав 10 років в'язниці через підрив гранати в магазині

Чоловік посварився зі своєю знайомою і так вирішив їй помститися.

Екс-боєць "Азова" отримав 10 років в'язниці через підрив гранати в магазині
Архивное фото
Фото: 5.ua

Бориспільський міськрайонний суд Київської області засудив до 10 років позбавлення волі колишнього бійця полку "Азов" за підрив гранати в магазині.

Про це повідомляють на сайті обласної прокуратури.

Встановлено, що 37-річний чоловік після закінчення служби в зоні АТО залишив собі дев'ять запалів і дев'ять гранат, а також ніж, які зберігав у своїй квартирі в місті Березань.

У жовтні 2016 року, перебуваючи у себе вдома і вживаючи спиртне, він подзвонив своїй 33-річній знайомій, під час розмови вони посварилися. Після цього чоловік взяв гранату і вирушив у магазин, в якому працювала жінка.

Зайшовши в приміщення, він витягнув чеку і кинув гранату через прилавок у бік жінки.

На щастя, вибух стався під металевим листом стелажа, розташованим поруч з прилавком - він і прийняв на себе вибухову хвилю і елементи ураження. В результаті жінці вдалося уникнути тілесних ушкоджень, несумісних з життям. Інші відвідувачі магазину також опинилися осторонь від центру вибуху.

Зловмисника затримали відразу ж після скоєння злочину. Його дії кваліфіковано за ч.ч. 1, 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше поліцейські Києва затримали чоловіка, який викинув гранату з таксі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram