ГоловнаСуспільствоЖиття

ТРЦ в Одесі пообіцяв відновити паркан військової частини після завершення будівництва

Міноборони має намір оскаржити дії компанії в суді.

ТРЦ в Одесі пообіцяв відновити паркан військової частини після завершення будівництва
Фото: novynarnia.com

Гендиректор торгово-розважального центру City Center Андрій Халахур прокоментував конфлікт із військовими через паркан, який співробітники ТРЦ перенесли вглиб території військової частини А3571 (аеродром "Шкільний"), і пообіцяв, що по завершенню будівництва паркан відновлять.

Про це він заявив на прес-конференції, передає "Думская".

Халахур підкреслив, що компанія має всі дозвільні документи, а ділянка, на якій стався конфлікт, належить місту, а не державі в особі Міноборони. Він також заявив, що після завершення будівництва дитячого спортивно-розважального комплексу, через 7-8 місяців, "Сіті Центр" власним коштом відновить паркан там, де він був.

"Приблизно два місяці тому ми почали будівництво третьої черги нашого торгового центру, де буде розміщено дитячий спортивно-розважальний комплекс. У зв'язку із цим у нас виникла необхідність встановити будівельне загородження. Ми звернулися до відповідних інстанцій, отримали всі необхідні документи та дозволи на встановлення цієї огорожі й почали роботу", - пояснив Халахур.

Він також заявив, що кордони військової частини не були порушені, а паркан винесено на ту відстань, яка технологічно необхідна для проведення будівельних робіт.

"Для продовження будівництва нам потрібна можливість доправляти будівельні матеріали. Цієї можливості ми не маємо в рамках тієї ділянки, що була спочатку. Для цього нам потрібна 12-метрова смуга, якою проїжджатиме технологічний транспорт, якою будуть доправлятися будівельні матеріали", - пояснив гендиректор.

Фото: dumskaya.net

Міноборони, зі свого боку, заявило, що має намір оскаржити дії компанії в суді. Як повідомив начальник Південного територіального юридичного відділу Юрій Добров, співробітники ТРЦ не тільки демонтували паркан військового об'єкта, а й нібито вирубали дерева.

"Після отримання документів будуть підготовлені позови до суду. Відбулася не тільки зміна кордонів військового містечка, а ще й незаконна вирубка дерев, які заважали встановлювати паркан", - заявив він.

Нагадаємо, 29 жовтня начальник прес-центру командування Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило заявив про рейдерську атаку на об'єкт Міноборони в Одесі. Поліція у відповідь повідомила, що будівельні роботи "відбуваються на прилеглій до військової частини території" і забудовник має всі необхідні документи та дозволи.

Прокуратура порушила справу і має намір дати правову оцінку діям військовослужбовців військової частини зі складу варти і командуванню, а також діям представників приватних підприємців, які встановили тимчасову металеву огорожу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram