ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві почали під'єднувати до опалення бюджетні установи

Напередодні музей Ханенків повідомив про загрозу псування експонатів.

У Києві почали під'єднувати до опалення бюджетні установи
Фото: moygrad.kiev.ua

У Києві почали  під'єднувати до опалення установи культури й освіти бюджетної сфери.

Як повідомляється на сайті КМДА, відповідне рішення було прийнято під час засідання постійної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Ми в черговий раз змушені приймати рішення на комісії ТЕБ та НС з під'єднання бюджетних установ, щоб уникнути фатальних наслідків. Інакше існують ризики для здоров'я студентів, збереження унікальних пам'яток культури тощо. Тому ми зобов'язані розпочати під'єднання цих закладів", - зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Напередодні заступник генерального директора Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків Олена Живкова повідомила про загрозу псування колекції картин через відсутність опалення.

Вона зазначила, що в музеї через відсутність опалення температура тримається на рівні +8 градусів, хоча повинна становити +18 ... +19 градусів.

"Місто Київ вирішило не опалювати свої комунальні будівлі ... але картини нікуди піти не можуть. Вони просто пропадуть ... Температура в фондах ніколи ще - а я працюю в музеї 35 років, - не падала так низько", - написала Живкова в фейсбуці.

За її словами, старе дерево і старі полотна в фондах музею почнуть швидко зсихатися, ікони і живопис внаслідок цього просто будуть знищені, фарба на полотнах, що стиснулися, лопне, згорнеться трубочками і осиплеться.

Нагадаємо, раніше підприємства теплокомуненерго вказували на дисбаланс, що виникає через різницю між затвердженою урядом ціною газу для опалення і гарячого водопостачання бюджетних установ (7907,2 грн) і ціною, закладеною НКРЕКУ в відповідні тарифи тепловиків (4942 грн).

У Києві вирішили почекати з під'єднанням будинків органів влади до опалення через неврегульованість цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram