ГоловнаСуспільствоВійна

Волкер передасть Суркову листи родичів заручників, - Геращенко

"Питання безпеки і заручники - наші ключові пріоритети".

Волкер передасть Суркову листи родичів заручників, - Геращенко
Фото: Arizona PBS

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер на прохання української сторони передасть помічникові президента Росії Владиславу Суркову листи від сімей заручників.

Про це повідомила в Фейсбуці представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Суспільство має пам'ятати, що триває війна, є вбиті, поранені, заручники. Ми, своєю чергою, робимо все для звільнення. І це просто жах, що долю хлопців використовує РФ і її маріонетки як засіб шантажу України. Сьогодні спецпредставник США з питань України Курт Волкер зустрічається з путінським радником Сурковим. Волкер, на прохання української сторони, говоритиме про заручників і передасть РФ листи від сімей заручників і вимогу про негайне звільнення. Питання безпеки і заручники - наші ключові пріоритети", - написала Геращенко.

Вона також нагадала, що минулого тижня в Кропивницькому пройшов марш і флеш-моб "Довга дорога додому" на підтримку українських заручників і їхніх сімей.

"Є військові, яких незаконно утримують як заручників майже три роки. Всі акції, які привертають увагу до заручників і їхніх сімей, важливі", - додала Геращенко.

Нагадаємо, Волкер і Сурков проведуть переговори з питань України 13 листопада в Бєлграді. Минулого тижня спецпредставник Держдепу по Україні відвідував Київ і зустрівся з президентом Петром Порошенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram