ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати розглянуть проект держбюджету-2018 у першому читанні.

Верховна Рада у вівторок розгляне проект державного бюджету на 2018 рік (законопроект №7000) у першому читанні.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Депутати планують почати з розгляду питань аграрної політики, зокрема із законопроекту №2845 про врегулювання обігу та виробництва кормів.

Далі стоїть блок законопроектів для включення в порядок денний сесії, зокрема №7275, яким запропоновано зобов'язати правоохоронців допускати адвокатів і вести аудіо- та відеофіксацію обшуків на підприємствах.

Також Рада має намір повторно розглянути відкликання депутатського законопроекту №6011 про створення Антикорупційного суду.

Далі в порядку стоїть законопроект №5697 про надання статусу учасника бойових дій громадянам, які отримали тілесні ушкодження під час Революції гідності, а також президентський законопроект №7117 про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості.

На вечірньому пленарному засіданні о 16:00 парламент має намір узятися до розгляду проекту держбюджету-2018.

Нагадаємо, згідно з регламентом, Рада мала затвердити проект держбюджету в першому читанні до 20 жовтня, однак минулий пленарний тиждень ознаменувався протестами біля будівлі парламенту з вимогою політичної реформи. У підсумку Рада не дійшла до розгляду держбюджету.

З 9 по 17 листопада в Україні працює технічна місія Міжнародного валютного фонду, представники якої обговорять проект бюджету-2018.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram