ГоловнаПолітика

Гроші на забезпечення мітингів під ВР в Україні завіз соратник Саакашвілі, - джерело

Накопія затримали в аеропорту "Бориспіль".

Гроші на забезпечення мітингів під ВР в Україні завіз соратник Саакашвілі, - джерело
Фото: kievvlast.com.ua

Гроші, необхідні на забезпечення життєдіяльності наметового містечка під ВР, а також інших потреб протестної акції, в Україну завіз близький соратник Саакашвілі Коба Накопія. На цьому наполягають джерела в АП.

Так, за словами джерела, Накопія прибув до Києва чартерним рейсом, а наявність у нього дипломатичного паспорта дозволило уникнути митного огляду. При собі в нього нібито було не менш ніж два мільйони доларів готівкою. За однією версією - 2,5, за іншою - три.

Як відомо, минулої неділі Накопія (якого в Грузії називають "гаманцем Саакашвілі") було затримано в аеропорту "Бориспіль" на підставі відмови йому у в'їзді в Україну. Повідомляли, що прибув він звичайним рейсом. Того ж дня Накопія повинні були вислати з країни.

У прес-службі Держприкордонслужби сказано, що прикордонники виконали щодо соратника Саакашвілі доручення "одного з правоохоронних органів про заборону на в'їзд" без уточнення якого саме.

За даними джерела LB.ua, в'їзд в Україну Накопія заборонила СБУ після того, як стало відомо, що напередодні він приїжджав у столицю України з грошима.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram