ГоловнаПолітика

Шабунін вирішив відмежуватися від наметів та бійок на Грушевського

ЦПК закликав не захоплювати держустанов.

Шабунін вирішив відмежуватися від наметів та бійок на Грушевського
Виталий Шабунин
Фото: Макс Требухов

Центр протидії корупції, головою правління якого є Віталій Шабунін, вирішив відмежуватися від наметів і бійок на вулиці Грушевського під Верховною Радою.

"Центр Протидії Корупції не має жодного стосунку до мобілізаційних наметів на Грушевського, ми не були свідками подій, які відбулися сьогодні ввечері біля ВР. Однак ми закликаємо поліцію не застосовувати силу до громадян, а учасників акції - не провокувати насильство", - йдеться у фейсбуці ЦПК, який був одним з ініціаторів акції за політичну реформу.

ЦПК також підкреслює, що не підтримує будь-які інші вимоги учасників акції, крім заявлених - антикорупційний суд, скасування депутатської недоторканності і реформа виборчого законодавства.

Організація Шабуніна заявила, що не планує брати участь у провокаціях, захоплювати держустанови і закликає інших не робити цього.

Нагадаємо, мітинг за політичну реформу почався вранці 17 жовтня. Його учасники під Радою висунули три основні вимоги: зміна системи виборів в Україні, зокрема, перехід до пропорційної системи з відкритими списками, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Депутати домовилися, що в четвер, 19 жовтня, розглянуть дві з трьох вимог, за якими готові законопроекти. Законопроект про створення антикорупційного суду, який би задовольняв усі сторони, ще не написаний.

Незважаючи на це, мітинг не розходиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram