ГоловнаПолітика

Найєм, Заліщук та Левченко пішли до Порошенка

Депутати хочуть дізнатися терміни подання законопроекту про Антикорупційний суд.

Найєм, Заліщук та Левченко пішли до Порошенка
Фото: Олександр Рудоманов

Народні депутати Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Юрій Левченко пішли на зустріч з Петром Порошенком в Адміністрацію президента.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Раніше Найєм заявив, що він та група народних депутатів у середу ввечері збираються піти до Порошенка, щоб дізнатися у нього терміни подання до Верховної Ради законопроекту про створення Антикорупційного суду.

У відповідь прес-служба Адміністрації президента України повідомила, що "в приймальню президента України звернувся народний депутат Мустафа Найєм, і Петро Порошенко підтвердив, що готовий зустрітися з ним віч-на-віч", а "про інших учасників зустрічі мова не йшла".

Після цього Найєм заявив, що передав до Адміністрації президента список народних депутатів, які хочуть зустрітися з главою держави, і назвав маніпуляцією твердження, що, крім нього, охочих не було.

О 19:06 Найєм написав у фейсбуці, що інші народні депутати, які хотіли зустрітися з главою держави, вирішили залишитися на вулиці Грушевського на випадок повторних зіткнень.

Нагадаємо, учасники мітингу під Радою висунули три основні вимоги: зміна системи виборів в Україні, зокрема, перехід до пропорційної системи з відкритими списками, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Депутати домовилися, що в четвер, 19 жовтня, розглянуть дві з трьох вимог, за якими готові законопроекти. Законопроект про створення антикорупційного суду, який би задовольняв усі сторони, ще не написаний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram