ГоловнаПолітика

Опозиційного узбецького журналіста відпустили з-під варти в Києві

Нарзулло Охунжонов попросив про політичний притулок.

Опозиційного узбецького журналіста відпустили з-під варти в Києві

Узбецького журналіста Нарзулло Охунжонова, якого 25 вересня Солом'янський районний суд Києва заарештував на 40 діб, у середу звільнили з-під варти.

Про це Інституту масової інформації повідомив адвокат журналіста Олексій Федоров.

За його словами, прокуратура прийняла рішення звільнити журналіста з-під варти. Іншої інформації адвокат не зміг повідомити, пославшись на те, що ще не має на руках рішення про звільнення.

"Він уже вдома. Його звільнили сьогодні після обіду, вже десь близько 13:00 ми його забрали", - сказав адвокат, додавши, що стан здоров'я Охунжонова погіршився.

Нагадаємо, 20 вересня в аеропорту "Київ" затримали громадянина Узбекистану, журналіста Нарзулло Охунжонова разом з дружиною і п'ятьма неповнолітніми дітьми. При цьому журналіст попросив про політичний притулок в Україні.

25 вересня Солом'янський районний суд Києва обрав Охунжонову запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту на 40 діб.

Україна затримала Охунжонова за міжнародним ордером на арешт. Узбекистан звинувачує його в шахрайстві.

Ахунжонов раніше працював на посаді керівника відділу політико-освітніх передач Національного телебачення Узбекистану. У 2013 році він був звільнений і залишив країну, останні чотири роки жив у Туреччині, де продовжив займатися журналістикою. Він стверджує, що на батьківщині його переслідували за журналістську діяльність. Прибуття в Україну журналіст пояснив тим, що в Туреччині стало небезпечно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram