ГоловнаПолітика

Льовочкін заявив про підготовку МВС замаху на нього, міністерство назвало це маячнею

"Звинувачення в підготовці замаху - це маячня політичних поплічників Януковича".

Льовочкін заявив про підготовку МВС замаху на нього, міністерство назвало це маячнею
Фото: yes-ukraine.org

Прес-служба заступника голови фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді Сергія Льовочкіна заявила, що на нього готується замах і до цього причетне Міністерство внутрішніх справ.

"На адресу Сергія Льовочкіна лунають погрози фізичного усунення, які виходять від керівництва МВС. Нещодавно ми отримали інформацію про планований за їхньою участю замах на опозиційного політика. За Сергієм Льовочкіним співробітниками поліції ведеться незаконне стеження; його сім'я, включаючи неповнолітніх дітей, незаконно переслідується в рамках сфабрикованих на замовлення нинішнього керівництва МВС кримінальних справ", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Стверджується, що в центральному апараті МВС створено спеціальну групу слідчих, яка працює проти політичних опонентів керівників "Народного фронту". "Зі слів одного зі слідчих нам стало відомо, що недавно в будівлі МВС нараду з ними на тему переслідування Сергія Льовочкіна проводив Арсеній Яценюк", - заявила прес-служба.

Міністерство внутрішніх справ назвало це звинувачення маячнею.

"Звинувачення в підготовці замаху - це маячня політичних посіпак екс-президента-зрадника Януковича, які, відчуваючи неминучу відповідальність за вчинені проти народу України злочини, намагаються виправдатися в очах суспільства і заради цього створюють викривлену інформаційну картину у своїх підконтрольних медіа, придбаних на викрадені гроші", - заявив прес-секретар МВС Артем Шевченко.

При цьому міністерство зазначає, що Національна поліція веде розслідування у справі про придбання Льовочкіним акцій "Інтера" в російського "Первого канала". У 2015 році підконтрольна Льовочкіну і Фірташу GDF Media Limited заплатила 100 млн доларів за 29% акцій ПрАТ "Телеканал Інтер". Надалі частину акцій вивели на кіпрську Oskaro Investments Limited, яка належить Льовочкіну.

У його декларації вказано, що він є власником 20 тисяч акцій Oskaro Investments на загальну суму 2,6 млрд гривень. Це понад усемеро більше порівняно з його доходами за останні три роки.

Під час розслідування поліція отримала інформацію, що Льовочкін займався легалізацією грошей за допомогою придбання нерухомості через офшорні компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram